Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Regionale Raadscommissie Noordkop

donderdag 18 november 2021

19:00 - 20:30
Locatie

Digitaal

Voorzitter
Mw. M. van Kampen
Toelichting

Dit is een online, dus digitale, bijeenkomst van de Regionale Raadscommissie Noordkop.
De bijeenkomst is openbaar en is live te volgen via de website van de gemeente Schagen.

Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1
    Opening en mededelingen
  2. 2
    Spreekrecht burgers
  3. 3

    De leden van de Regionale Raadscommissie Noordkop (RRN) wordt gevraagd om het verslag van de bijeenkomst van 23 september 2021 vast te stellen. Opmerkingen over het concept-verslag kunnen hetzij in de vergadering zelf of tot drie dagen voorafgaand aan de vergadering worden doorgegeven aan de commissiegriffier.

  4. 4

    De aanwezige RRN-leden wordt verzocht de agenda vast te stellen.

  5. 5

    Gevraagd advies: De regionale raadscommissie wordt gevraagd de raden te adviseren om:

    1. kennis te nemen van de eerste begrotingswijziging 2022 van de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) m.b.t. traineeship, data-analisten en uitstel Omgevingswet;
    2. geen gezamenlijke zienswijze namens de vier gemeenten in de Kop van Noord-Holland in te dienen;
    3. namens Schagen, Den Helder en Texel de bijgevoegde zienswijze in te dienen.
  6. 6

    De Regionale Raadscommissie Noordkop (RRN) wordt gevraagd de raden te adviseren om: kennis te nemen van de voorgenomen wijziging van de GR Gesubsidieerde arbeid Kop van Noord-Holland en geen wensen en bedenkingen mee te geven over het voorgenomen besluit van het Dagelijks Bestuur van de GRGA.

  7. 7

    Hoe zorgen we door slimmer, schoner en veiliger te reizen dat de CO2-uitstoot van ons personen- en goederenvervoer vergaand vermindert? Deze menukaart is bedoeld om de mobiliteitssector in Flevoland en Noord-Holland te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Op het menu staan 20 maatregelen die voor mobiliteit bijdragen aan de klimaatdoelen van de Europese Klimaatwet: 55 procent minder CO2-uitstoot in 2030 en 95 procent in 2050.


    In het kader van het Regionaal Mobiliteitsprogramma Klimaatakkoord is door de provincie Noord-Holland samen met de provincie Flevoland een Menukaart duurzame mobiliteit opgesteld.
    In Nederland zijn mobiliteit en vrachtvervoer verantwoordelijk voor bijna een vijfde van de totale CO2-uitstoot. Flevoland en Noord-Holland nemen hiervan 15 procent voor hun rekening. De komende jaren wordt het alleen maar drukker in onze regio. Om klimaatverandering tegen te gaan en de kwaliteit van onze leefomgeving te verbeteren, moet het verkeer flinke stappen zetten om slimmer, schoner en veiliger worden. Hoe zorgen we door slimmer, schoner en veiliger te reizen dat de CO2-uitstoot van ons personen- en goederenvervoer vergaand vermindert? Deze menukaart is bedoeld om de mobiliteitssector in Flevoland en Noord-Holland te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Op het menu staan 20 maatregelen die voor mobiliteit bijdragen aan de klimaatdoelen van de Europese Klimaatwet: 55 procent minder CO2-uitstoot in 2030 en 95 procent in 2050. Vanuit de provincie zullen voor de presentatie online aanwezig zijn: Björn Hutten, Annemiek van de Weerd, Ragna Walraven-Kroes en gedeputeerde Jeroen Olthof.
    Na de presentatie is er voor de deelnemers de ruimte voor het stellen van vragen en het maken van opmerkingen, of het doen van aanbevelingen.

  8. 8

    Binnen het gezamenlijke programma werken de drie gemeenschappelijke regelingen al lange tijd samen met diverse ambtenaren van de gemeenten, die betrokken zijn bij de implementatie van de Omgevingswet. Zij maken graag van de gelegenheid gebruik om de verkregen inzichten tot nu toe te delen met u aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden.
    Op deze wijze kunnen zij toelichten wat zij doen en welke toegevoegde waarde de betrokkenheid van de VR, OD en GGD heeft om die veilige en gezonde leefomgeving voor de inwoners van onze gemeenten te realiseren.


    Binnen het gezamenlijke programma werken de drie gemeenschappelijke regelingen al lange tijd samen met diverse ambtenaren van de gemeenten, die betrokken zijn bij de implementatie van de Omgevingswet. Zij maken graag van de gelegenheid gebruik om de verkregen inzichten tot nu toe te delen met u aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden. Op die wijze kunnen zij toelichten wat zij doen en welke toegevoegde waarde de betrokkenheid van de VR, OD en GGD heeft om die veilige en gezonde leefomgeving voor de inwoners van onze gemeenten te realiseren.
    Het programma met betrekking tot dit agendapunt ziet er volgt uit:

    1. Opening door Mostapha Nazih (manager Veiligheidsregio NHN en Team Commandant Noordkop)
    2. Introductie door Marjan van Kampen (Burgemeester Schagen, bestuurlijk portefeuillehouder Omgevingswet)
    3. Komst van de Omgevingswet door Ingmar Zwier (Programmamanager Omgevingswet gemeente Den Helder)
    4. Rol en advies van de OD, VR en GGD door Peter Verduin (Programmamanager gezamenlijk programma OD/VR/GGD)
    5. Hoe werkt dat in de praktijk van mijn gemeente? door Mostapha Nazih (manager Veiligheidsregio NHN en Team Commandant Noordkop)
    6. Ruimte voor uw vragen en de beantwoording daarvan.
  9. 9
    Rondvraag
  10. 10
    Sluiting